نویسنده: مرتضی کریمی نیا
این نوشتار پس از ارائه مقدمه ای در باب تاریخ نگاری قرآن کریم به بررسی دلایل امتناع صاحبنظران و نویسندگان مسلمان از نگارش کتابی با عنوان تاریخ قرآن کریم می پردازد. به نظر نگارنده تاریخ نگاری قرآن کریم در جهان اسلام تحت تأثیر تاریخ قرآن نوشته نولدکه است. در ادامه شرح کاملی از آثار ارزشمند منتشر شده توسط صاحبنظران مسلمان به ویژه در ایران و جهان عرب ارائه می شود. در بخش پایانی این مقاله به متونی اشاره دارد که به زبانهای مختلف چون عربی، فارسی، ترکی، اردو، مالایی و اندونزیایی درباره تاریخ اسلام به زیور طبع آراسته شده است...
منبع:http://www.tahqiqat.blogfa.com/
این مقاله را به همراه چند تحقیق و مقاله دیگر، جناب آقای محسن منصوری از دانش آموخته های فاضل رشته علوم قرآن و حدیث برای ما ارسال نموده اند. مقاله حاضر، ترجمه و نقد مدخل <قرآن و مستشرقان> دائره المعارف لیدن نوشته آقای گرهارد باورینگ است. مطالعه این مقاله برای آشنایی با کلیات نظرات و دیدگاه های مستشرقین درباره تاریخگذاری قرآن کریم بسیار مفید است. از آقای منصوری بابت همکاریشان با این وبلاگ کمال تشکر را داشته و توفیقات بیشتر ایشان در خدمت به ساحت مقدس قرآن کریم را از خدای متعال خواهانیم.
** شاید اکثر شما تلاوت آیات انتهایی سوره آل عمران با صدای مرحوم محمد اللیثی را شنیده باشید. حقیر، این قرائت را با ترجمه گویای فارسی تلفیق نموده ام به گونه ای که بلافاصله بعد از هر فراز، ترجمه آن نیز بیان می شود. با این توضیح که اگر دوست دارید این فایل را گوش کنید، حتما زمان و مکان مناسبی برای استماع انتخاب کنید. ترجیحاً شب و زیر آسمان پر ستاره!
منبع:http://www.tahqiqat.blogfa.com/